HTML

A Course in Miracles

Az A COURSE IN MIRACLES című könyv 2003-ban került a kezembe. Ellenállhatatlan késztetést éreztem, hogy lefordítsam és elvégezzem a 365 meditációs gyakorlatot. Ez a folyamat alaposan átalakította az életemet, és azokét is, akik ezen az úton velem tartottak és tartanak. Ezeken az oldalakon azokat a csodákat és gondolatokat szeretném megosztani, amelyeket átélek az úton. Gyere, tarts velem te is! Sarkadi Kriszta

Hozzászólások

  • Sarkadi Kriszta: @padmesue: Kedves Padmesue! Kérlek, írj nekem egy e-mailt a kriszta@igazabolszerelem.hu címre, és... (2011.01.16. 20:25) CSODAKURZUS INDUL FEBRUÁR 20-ÁN
  • Sarkadi Kriszta: @frater: Kedves János! Köszönöm, hogy mindannyiunk nevében megkérdezted az amerikai alapítványt a... (2010.03.11. 21:31) BÉKÉBEN ÉS BIZTONSÁGBAN (4. hét)
  • Aurelia54: Kedves Krisztina! köszönöm válaszod. visszanézve a kapcsolataimra, valóban megtalálható az a pilla... (2009.12.09. 09:32) A SZERELEM CSODÁJA

CSODASZÖVEG

Egy alkalommal, amikor valakivel az A Course in Miracles (Út a csodákhoz) című könyvről beszélgettem, megkérdezte:

- Na jó, de tulajdonképpen mit nevezünk csodának? - Legjobb tudásom szerint válaszoltam a kérdésére, ám az ott maradt a fejemben, és tovább gondolkodtam rajta.

A könyv Szöveg részében 50 különböző megfogalmazást, illetve leírást találunk válaszul erre a kérdésre, de én még megnéztem abban az értelmező szótárban is, ami a könyvben szereplő legfontosabb fogalmakat magyarázza. Annak alapján, amit ott olvastam, valahogy így fogalmaznám meg, hogy mit is hívhatunk csodának:

A csoda az, amikor képesek vagyunk arra, hogy egészen (szinte homlokegyenest) másképp lássuk a dolgokat, mint eddig. Felismerjük, hogy a világot, amit látunk, mi teremtettük a gondolataink kivetítésével, épp ezért, ha mostantól más gondolatokat választunk, másmilyen világot teremtünk. Nem a világ (a környezet) van hatással ránk, hanem mi alakítjuk a világot olyanná, amilyen. Észlelésünk fókuszpontját tudatosan áthelyezzük: már nem az ego bűnnel, bűntudattal és félelemmel teli világát látjuk, hanem saját isteni lényegünkkel összekapcsolódva minden helyzetben a megbocsátás lehetőségét keressük. Amikor ez ténylegesen megtörténik, összekapcsolódunk a valósággal, és képesek vagyunk meghaladni a világ törvényszerűségeit, mert már az isteni törvények szerint működünk.

Az én kezembe 2003-ban került a könyv, és azóta számtalan kisebb-nagyobb csoport szerveződött Magyarországon is arra, hogy a könyv gyakorlatait elvégezve közelebb kerüljön a fent leírt állapothoz, a csoda átéléséhez.

Egy-egy ilyen csoport - azon kívül, hogy a résztvevőket rendkívüli mértékben támogatja abban, hogy végighaladjanak a folyamaton - sokféle örömforrással is szolgál. Számomra az egyik ilyen mindig az volt, amikor a Szöveget elkezdtük közösen értelmezni; ekkor általában a következő történt:

1. Valaki felolvas egy bekezdésnyit.

2. Néma csönd - mindenki reméli, hogy nem ő az egyetlen, aki nem értett egy kukkot sem.

3. Valaki végre kimondja ezt, amit felszabadult nevetés követ.

4. Elkezdjük közösen értelmezni az olvasottakat.

5. Megértjük és személyes felismeréseink támadnak, amelyek azonnali hatással vannak az életünkre.

Épp ezért most egy olyan csoport indításának a gondolata fogalmazódott meg bennem, amely csak a Szöveg feldolgozásával, illetve ennek a bizonyos értelmező szótárnak az átbeszélésével foglalkozik. Így lehetőségünk nyílik arra, hogy tisztázzunk olyan kérdéseket, mint:

  • Mi az ego?

  • Mi a különbség a tudás, az észlelés, a valóság és az illúzió között?

  • Milyen egy megszentelt kapcsolat?

  • Mi a pokol és mi a mennyország?

  • Hogyan íródott a könyv?

  • Miről szól?

  • Mi az a megszentelt pillanat?

  • Mi az a megszabadulás?

  • Hogyan lehet megszabadulni? (És miért szükséges ez?)

  • Hogyan keletkeznek a betegségek és hogyan gyógyíthatók?

  • Mit jelent az, hogy bűn nincs?

  • Mit jelent a valódi megbocsátás?

És még hosszan sorolhatnám, mi mindennek az átbeszélésére lesz lehetőségünk. Mivel a könyv hivatalos magyar fordítása még nem jelent meg, alkalomról alkalomra fordítom majd le azokat a részeket, amikkel dolgozunk.

Gyere el, ha spirituális táplálékra vágysz; ha szeretnél néha feltöltődni a hozzád hasonlóan gondolkodók társaságában; ha már elvégezted (vagy éppen végzed) a könyv gyakorlatait és tudásodat szeretnéd kiegészíteni; ha a témával szívesen foglalkoznál, de a napi gyakorlatok végzésébe nem akarsz belevágni; vagy, ha csak kíváncsi vagy, hogy mi is ez az egész.

Havonta egyszer, szerdánként találkozunk, 18.00-21.00-ig. Elgondolkodtató, az életedet valószínűleg megváltoztató beszélgetésekre, egyszerű - egymás mélyebb megismerését célzó - gyakorlatokra, és bizalmas, támogató légkörre számíthatsz. A csoportnak ezt a nevet adtam: CSODASZÖVEG.

A részvételi díj Ft 4.000,-/alkalom. Kérlek, jöttödet jelezd feltétlenül, hogy kinyomtathassam a szükséges számú anyagot, és tájékoztathassalak a helyszínről.

Szeretettel várlak!

(Írásomat nyugodtan használd fel és add tovább. Ez esetben kérlek, hogy saját anyagodat egészítsd ki ezzel: Forrás: Sarkadi Krisztina, www.utacsodakhoz.blog.hu. Köszönöm.)

Címkék: teremtés bűntudat félelem világ beszélgetés felismerés bűn csoda értelmezés támogató

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://utacsodakhoz.blog.hu/api/trackback/id/tr711497212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása