HTML

A Course in Miracles

Az A COURSE IN MIRACLES című könyv 2003-ban került a kezembe. Ellenállhatatlan késztetést éreztem, hogy lefordítsam és elvégezzem a 365 meditációs gyakorlatot. Ez a folyamat alaposan átalakította az életemet, és azokét is, akik ezen az úton velem tartottak és tartanak. Ezeken az oldalakon azokat a csodákat és gondolatokat szeretném megosztani, amelyeket átélek az úton. Gyere, tarts velem te is! Sarkadi Kriszta

Hozzászólások

  • Sarkadi Kriszta: @padmesue: Kedves Padmesue! Kérlek, írj nekem egy e-mailt a kriszta@igazabolszerelem.hu címre, és... (2011.01.16. 20:25) CSODAKURZUS INDUL FEBRUÁR 20-ÁN
  • Sarkadi Kriszta: @frater: Kedves János! Köszönöm, hogy mindannyiunk nevében megkérdezted az amerikai alapítványt a... (2010.03.11. 21:31) BÉKÉBEN ÉS BIZTONSÁGBAN (4. hét)
  • Aurelia54: Kedves Krisztina! köszönöm válaszod. visszanézve a kapcsolataimra, valóban megtalálható az a pilla... (2009.12.09. 09:32) A SZERELEM CSODÁJA
Az A Course in Miracles című könyvhöz körülbelül 10 évvel a megjelenése után kiadtak egy szójegyzéket - értelmező szótárt - (Glossary-Index for A Course in Miracles), amely felsorolja és meghatározza a könyvben szereplő legfontosabb fogalmakat. Akkor találtam rá, amikor az egyik csoportomban valaki egyszer csak kifakadt:
- Miért nincs ehhez az anyaghoz, egy olyan - tudjátok - ki kicsoda rész? Mint a színdarabok elején, ahol felsorolják a szereplőket, és leírják egymáshoz való viszonyukat. Annyira szeretném tudni, hogy a Kurzus szerint ki kicsoda ebben a játékban, amit életnek hívunk!
 
Ahogy időm engedi, ezeket is lefordítom egyenként, és itt lesznek olvashatók, a blogban.
 
Az egyik gyakran használt kifejezés a szent pillanat. Ezt írja róla a szószedet:
 
"Az időn kívül létező pillanat, amelyben a bűntudat helyett a megbocsátást választjuk; egy sérelem helyett a csodát; az ego helyett a Szent Szellemet. A szent pillanat abbéli hajlandóságunk kifejeződése, hogy az örökkévalóságba nyíló jelenben éljünk, ahelyett, hogy a múthoz ragaszkodunk vagy a jövőt féljük - hiszen ez utóbbiak tartanak minket a pokolban. Ezzel a kifejezéssel jelöljük az alapvető szent pillanatot, a valódi világot, amely összegzése mindazon szent pillanatoknak, melyek megélését utunk során kiválasztottuk."
 
A Szöveg egy egész fejezetet szentel a szent pillanatnak, ami azért is érthető, mert biztos vagyok benne, hogy a fent leírtakban nem feltétlenül van számodra új információ. Ám amikor ennek a valódi megéléséről van szó, az már egy egészen más helyzet.
 
Február 24-én, szerdán, 18.00-20.00-ig, a  következő Csodaszöveg találkozón ennek az egyik alfejezetét fogjuk feldolgozni, aminek a címe: Kicsiség a nagyság ellen. Íme az első bekezdés:
 
"Ne elégedj meg a kicsiséggel. De légy biztos benne, hogy megérted, mit jelent a kicsiség, és miért nem elégedhetsz meg vele soha. A kicsiség az, amit önmagadnak felajánlasz. A nagyság helyett ajánlod fel, és el is fogadod. Ebben a világban minden kicsi, mert ez egy kicsiségből készült világ, melyet az a különös hiedelem táplál, hogy a kicsiség kielégíthet téged. Amikor ebben a világban bármit is keresel - abban a hitben, hogy az majd elhozza neked a békét - leértékeled magad, és nem látod meg tündöklő fényedet. A kicsiség és a tündöklés közötti választás törekvésedtől és éberségedtől függ. Mindig ki fogod választani az egyiket, a másik ellenében."
 

Találkozónk helyszíne: Budapest, II. ker., Lövőház u. 16/a., III.em. 3. Kapucsengő: 21.

Részvételi díja: Ft 3.000,-.

Időpontja: február 24., szerda, 18.00-20.00.

Kérlek, érkezz pontosan: csak két óránk van, és ezt szeretném jól kihasználni. Ha szeretnéd a szöveget, amivel foglalkozunk, ott a helyszínen, kinyomtatva megkapni, kérlek, jelezd jöttödet, és készítek neked egy példányt.

Gyere el, ha spirituális táplálékra vágysz; ha szeretnél néha feltöltődni a hozzád hasonlóan gondolkodók társaságában; ha már elvégezted (vagy éppen végzed) a könyv gyakorlatait és tudásodat szeretnéd kiegészíteni; ha a témával szívesen foglalkoznál, de a napi gyakorlatok végzésébe nem akarsz belevágni; vagy, ha csak kíváncsi vagy, hogy mi is ez az egész.

Szeretettel várlak!

(Írásomat és fordításomat nyugodtan használd fel és add tovább. Ez esetben kérlek, hogy saját anyagodat egészítsd ki ezzel: Forrás: Sarkadi Krisztina,(www.utacsodakhoz.blog.hu. Köszönöm.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://utacsodakhoz.blog.hu/api/trackback/id/tr701750295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása