HTML

A Course in Miracles

Az A COURSE IN MIRACLES című könyv 2003-ban került a kezembe. Ellenállhatatlan késztetést éreztem, hogy lefordítsam és elvégezzem a 365 meditációs gyakorlatot. Ez a folyamat alaposan átalakította az életemet, és azokét is, akik ezen az úton velem tartottak és tartanak. Ezeken az oldalakon azokat a csodákat és gondolatokat szeretném megosztani, amelyeket átélek az úton. Gyere, tarts velem te is! Sarkadi Kriszta

Hozzászólások

  • Sarkadi Kriszta: @padmesue: Kedves Padmesue! Kérlek, írj nekem egy e-mailt a kriszta@igazabolszerelem.hu címre, és... (2011.01.16. 20:25) CSODAKURZUS INDUL FEBRUÁR 20-ÁN
  • Sarkadi Kriszta: @frater: Kedves János! Köszönöm, hogy mindannyiunk nevében megkérdezted az amerikai alapítványt a... (2010.03.11. 21:31) BÉKÉBEN ÉS BIZTONSÁGBAN (4. hét)
  • Aurelia54: Kedves Krisztina! köszönöm válaszod. visszanézve a kapcsolataimra, valóban megtalálható az a pilla... (2009.12.09. 09:32) A SZERELEM CSODÁJA

Régóta feltett szándékom, hogy eljussak abba az állapotba, amikor már tényleg nem számít, hogy mit mondanak - vagy nem mondanak -, mit tesznek - vagy mit nem tesznek - mások. Nem a vállamat közömbösen megrántó arroganciára gondolok, hanem arra az - Istenhez kapcsolódó - belső erőre, amely tisztában van saját értékességével, és nem mások reakciójától teszi azt függővé.

A böjti időszak utolsó, hetedik hetében ennek az állapotnak a kialakításához ad útmutatást a Kurzus 50. gyakorlata.

 

Az isteni szeretet oltalmaz engem.

 

1. Ez a válasz minden problémára, amellyel ma és holnap és azután is mindig összetalálkozol majd. Ebben a világban mindenről azt hiszed, hogy megvéd, kivéve Istenről. A bizalmadat jelentéktelen és őrült jelképekbe helyezed: tabletták, pénz, „védő” ruházat, befolyás, tekintély, szeretve lenni, ismerni a „megfelelő” embereket: végtelen a listája azoknak a semmit sem jelentő dolgoknak, amiket mágikus erővel ruházol fel.

 

2. Mindezekkel Isten Szeretetét helyettesíted. Becsben tartásuk a testtel való azonosulást segíti elő. Az egót dicsőítő szólamok mind. Ne bízz abban, ami értéktelen. Nem fog megvédeni.

 

3. Csak Isten Szeretete képes minden körülmények között megoltalmazni téged. Kiemel minden megpróbáltatásból, és magasra emel: az ebben a világban észlelt veszélyek fölé, a tökéletes béke és biztonság állapotába. Eljuttat egy olyan elmeállapotba, amit semmi nem fenyegethet vagy zavarhat, és ahol Isten Fiának nyugalmát semmi nem háborgathatja.

 

5. Ne bízz az illúziókban. Cserbenhagynak téged. Bizalmaddal a benned lévő Isteni Szeretetet ruházd föl; örök, változatlan, és mindig melletted áll. Ez a válasz mindenre, amivel ma szembe találod magad. A bensődben rejlő Isteni Szereteten keresztül minden látszólagos nehézséget erőfeszítés nélkül és teljes magabiztossággal tudsz megoldani. Ezt ma gyakran mondd el magadnak. Ez egy – a bálványimádattól megszabadító – függetlenségi nyilatkozat, az önmagaddal kapcsolatos igazság tudomásulvétele.

 

6. Két alkalommal – reggel és este – szánj tíz-tíz percet arra, hogy a mai állítás mélyen beágyazódjon a tudatodba. Ismételgesd, gondolkodj róla, engedd, hogy felbukkanjanak olyan gondolatok, amelyek segítenek a benne rejlő igazság felismerésében, és hagyd, hogy az oltalom és bizonyosság takarójaként átöleljen a béke. Haszontalan és ostoba gondolatoknak ne engedd meg, hogy Isten Fiának szent elmélkedését megzavarják. Ez a Mennyek Birodalma. Pihenőhely, melyet Atyád örökre neked szánt.

 

Kérlek, írd meg a hozzászólások között, hogy mit tapasztalsz!

(Írásomat és fordításomat nyugodtan használd fel és add tovább. Ez esetben kérlek, hogy saját anyagodat egészítsd ki ezzel: Forrás: Sarkadi Krisztina, www.utacsodakhoz.blog.hu. Köszönöm.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://utacsodakhoz.blog.hu/api/trackback/id/tr191884675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása