HTML

A Course in Miracles

Az A COURSE IN MIRACLES című könyv 2003-ban került a kezembe. Ellenállhatatlan késztetést éreztem, hogy lefordítsam és elvégezzem a 365 meditációs gyakorlatot. Ez a folyamat alaposan átalakította az életemet, és azokét is, akik ezen az úton velem tartottak és tartanak. Ezeken az oldalakon azokat a csodákat és gondolatokat szeretném megosztani, amelyeket átélek az úton. Gyere, tarts velem te is! Sarkadi Kriszta

Hozzászólások

  • Sarkadi Kriszta: @padmesue: Kedves Padmesue! Kérlek, írj nekem egy e-mailt a kriszta@igazabolszerelem.hu címre, és... (2011.01.16. 20:25) CSODAKURZUS INDUL FEBRUÁR 20-ÁN
  • Sarkadi Kriszta: @frater: Kedves János! Köszönöm, hogy mindannyiunk nevében megkérdezted az amerikai alapítványt a... (2010.03.11. 21:31) BÉKÉBEN ÉS BIZTONSÁGBAN (4. hét)
  • Aurelia54: Kedves Krisztina! köszönöm válaszod. visszanézve a kapcsolataimra, valóban megtalálható az a pilla... (2009.12.09. 09:32) A SZERELEM CSODÁJA

Ilyenkor, év elején, a belső csend és életünk újraálmodásának időszakában erőteljes a késztetés annak végiggondolására, hogy mit szeretnénk átalakítani az életünkben; miből szeretnénk többet vagy kevesebbet. Talán számvetést is készítünk arról, mi az, ami eddig sikerült, mi az, ami nem; és ha érdekel, utánajárunk az okoknak is.

Én már néhány éve rákényszerültem arra, hogy megfigyeljem: korábban alkalmazott mentális technikáim céljaim elérésére egyre kevébé működnek. Időbe telt, míg rájöttem: én magam döntöttem úgy, hogy az illúziók világa helyett a valóságot választom. Ezért nem válnak már be azok a módszerek, amelyek ott voltak érvényesek.

De akkor mi a teendő? Hogyan működjek a valóságban? Egyáltalán, mi az? Honnan tudom, mikor vagyok az illúziók világában, és mikor a valóságban? Hogyan valósítsam meg a céljaimat? Vagy jobb, ha nincsenek is?

Ezekre a kérdésekre adhat választ az A Course in Miracles szövegéből a 30./1. fejezet, amelynek címe: Az új kezdet - A döntés szabályai. Ezt fogjuk megbeszélni és értelmezni a CSODASZÖVEG találkozón január 27-én, szerdán, 18.00-20.00-ig.

Íme egy részlet a szövegből:

"Mostantól az új kezdet lesz a tananyag fókuszpontjában. A cél világos, ám speciális eszközökre van szükséged az eléréséhez. Célba érésed sebessége egyetlen dologtól függ: hajlandóságodtól minden egyes lépés gyakorlására. Mindegyik segít egy kicsit, valahányszor megpróbálkozol vele. Ezen lépések összessége fog elvezetni az ítélkezés álmától a megbocsátás álmához, valamint ahhoz, hogy magad mögött hagyd a fájdalmat és a félelmet. Mindez nem új információ számodra, mégis, most még inkább tűnik jó ötletnek, mint olyan szabálynak, mely meghatározza a gondolataidat. Ezért egy kicsit gyakorolni kell őket ahhoz, hogy olyan szabályokká váljanak, amelyek szerint az életedet éled. Most arra törekszünk, hogy szokás legyen belőlük, így a rendelkezésedre állhatnak minden helyzetben.

A döntések folyamatosak. Nem mindig ismered fel, amikor egy döntés létrejön. Ám, ha egy kicsit gyakorolsz azokkal, amelyeket észreveszel, akkor elkezd megformálódni egy minta, amely a többire is érvényes. Nem bölcs dolog aggodalmaskodni minden egyes lépés felett. A megfelelő minta, amelyet tudatosan alkalmazol minden ébredéskor, épp megfelelő lesz. Ha pedig az ellenállásod erős, az elkötelezettséged pedig gyenge, akkor még nem állsz készen. Ne harcolj önmagaddal. De gondold végig, hogyan szeretnéd tölteni a napodat, és mondd el magadnak, hogy van egy módja annak, hogy éppen ez a nap, éppen így történjen meg. Majd újra próbáld meg, hogy olyan legyen a napod, amilyennek szeretnéd.

A folyamat ezzel kezdődik:

 

Ma nem egyedül hozom a döntéseimet.


Ez azt jelenti, hogy azt választod: nem leszel a megítélője annak, hogy mi a teendő. Ám azt is jelenti, hogy nem fogod megítélni a helyzeteket sem, amelyekre reagálnod kell. Mivel, ha megítéled őket, te vagy az, aki meghatározza a szabályokat, melyek alapján reagálsz. És ebben az esetben egy másik válaszadási lehetőség mindenképpen zűrzavart, bizonytalanságot, és félelmet okoz."

Találkozónk helyszíne: Budapest, II. ker., Lövőház u. 16/a., III.em. 3. Kapucsengő: 21.

Részvételi díja: Ft 3.000,-.

Időpontja: január 27., szerda, 18.00-20.00.

Kérlek, érkezz pontosan: egyrészt csak két óránk van, és ezt szeretném jól kihasználni. Másrészt egy rövid - Felsőbb Énünkkel összekapcsoló -meditációval kezdünk, így, ha késel, ebben zavarsz meg bennünket.

Ha szeretnéd a szöveget, amivel foglalkozunk, ott a helyszínen, kinyomtatva megkapni, kérlek, jelezd jöttödet, és készítek neked egy példányt.

Szeretettel várlak!

(Írásomat és fordításomat nyugodtan használd fel és add tovább. Ez esetben kérlek, hogy saját anyagodat egészítsd ki ezzel: Forrás: Sarkadi Krisztina,(www.utacsodakhoz.blog.hu. Köszönöm.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://utacsodakhoz.blog.hu/api/trackback/id/tr951668864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása