HTML

A Course in Miracles

Az A COURSE IN MIRACLES című könyv 2003-ban került a kezembe. Ellenállhatatlan késztetést éreztem, hogy lefordítsam és elvégezzem a 365 meditációs gyakorlatot. Ez a folyamat alaposan átalakította az életemet, és azokét is, akik ezen az úton velem tartottak és tartanak. Ezeken az oldalakon azokat a csodákat és gondolatokat szeretném megosztani, amelyeket átélek az úton. Gyere, tarts velem te is! Sarkadi Kriszta

Hozzászólások

  • Sarkadi Kriszta: @padmesue: Kedves Padmesue! Kérlek, írj nekem egy e-mailt a kriszta@igazabolszerelem.hu címre, és... (2011.01.16. 20:25) CSODAKURZUS INDUL FEBRUÁR 20-ÁN
  • Sarkadi Kriszta: @frater: Kedves János! Köszönöm, hogy mindannyiunk nevében megkérdezted az amerikai alapítványt a... (2010.03.11. 21:31) BÉKÉBEN ÉS BIZTONSÁGBAN (4. hét)
  • Aurelia54: Kedves Krisztina! köszönöm válaszod. visszanézve a kapcsolataimra, valóban megtalálható az a pilla... (2009.12.09. 09:32) A SZERELEM CSODÁJA
Az A Course in Miracles című könyvhöz körülbelül 10 évvel a megjelenése után kiadtak egy szójegyzéket - értelmező szótárt - (Glossary-Index for A Course in Miracles), amely felsorolja és meghatározza a könyvben szereplő legfontosabb fogalmakat. Akkor találtam rá, amikor az egyik csoportomban valaki egyszer csak kifakadt:
- Miért nincs ehhez az anyaghoz, egy olyan - tudjátok - "ki kicsoda" rész? Mint a színdarabok elején, ahol felsorolják a szereplőket, és leírják egymáshoz való viszonyukat. Annyira szeretném tudni, hogy a Kurzus szerint ki kicsoda ebben a játékban, amit életnek hívunk!
 
Ahogy időm engedi, ezeket is lefordítom egyenként, és itt lesznek olvashatók, a blogban. Egy korábbi bejegyzésben már olvashattál a bőségről, a jóvátételről, és a csodakurzusról. Íme a legújabbak:
 
 

EGY KIS HAJLANDÓSÁG

 
A Jóvátétel és a Szent Szellem mindössze egy kis hajlandóságot kér tőlünk. Látszólag az egónk lehetetlenné teszi a bűntudat megszüntetését, és ha egyedül volnánk, az is lenne. De amikor hajlandók vagyunk megbocsátani, lehetővé tesszük a Szent Szellem számára, hogy eloszlassa a bűntudatunkat, mivel a Szent Szellemmel együtt ítélkezés nélkül tekintünk rá.
 
 

OLTÁR

 
Az elme azon része, amely vagy Istent vagy az egót választja. Nem egy külső építmény, hanem hozzáállás vagy odaadás.
 
A téves gondolkodásban néha az egó jelenlétének vértől csöpögő szimbólumaként használják.
 
A helyes gondolkodásban Isten Jelenlétének szimbóluma bennünk. Isten és az Ő Fiának találkozóhelye, amelyet a megbocsátás liliomai borítanak.
 
 

ANGYALOK

 
Isten Gondolatainak kiterjesztései. Mivel a valóságban sohasem hagytuk el Őt, az angyalok a minket szüntelenül körbeölelő isteni ragyogás és oltalom szimbólumai. Nem összekeverendők a mennyei lények népszerű elképzelésével, mely eredendően illúzió.
 
 
(Írásomat és fordításomat nyugodtan használd fel és add tovább. Ez esetben kérlek, hogy saját anyagodat egészítsd ki ezzel: Forrás: Sarkadi Krisztina, www.utacsodakhoz.blog.hu. Köszönöm.)
 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://utacsodakhoz.blog.hu/api/trackback/id/tr731888088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása